Blog om bøger, fugle og natur

03-12-2019

Mens mit figentræ lader de sidste blade falde for frosten udenfor mit vindue, har jeg fordybet mig i Christiansøs historie - ikke mindst i form af Rasmus Voss' historiske fortælling "Krigen ved Verdens Ende". På mit arbejdsbord er også andre spændene titler om danske dødsdomme og skarprettere i Danmark - hyggelæsning, der alt sammen henfører til de historiske begivenheder på Ertholmene; Christiansø, Frederiksø og Græsholmen.

Har du planer om at besøge øerne i den kommende sæson, kan det være spændende at kende søfæstningens historie. Glem alt om en stresset december i overforbrugets tegn. I stedet kan jeg varmt anbefale at smække benene op i sofaen, læse op på Christiansøs historie og blive klogere på vores forfædres menneskesyn og ikke mindst levevilkår.

Anker E. Kofoedes "Christiansøs Historie" giver i øvrigt også et spændende billede af det barske liv, der blev levet på den specielle søfæstning i Østersøen; en Nybodergul satellit i det danske forsvarsvæsen, altid helt sin egen, dengang som nu.

06-11-2019

En kommende bog om Christiansø begynder så småt at tage form. Bogen passer fint ind i serien 'Naturfortællinger i øjenhøjde', selv om en række historiske fortællinger også står i kø for at blive fortalt. Forhåbentlig bliver der plads til begge dele. Billedet er fra september, hvor jeg gik på jagt efter kunstneren Aage Gitz-Johansens edderfugl, som gemmer sig på Christiansø, indhugget i klipperne af hans søn, Jeppe Gitz-Johansen. 

08-10-2019

Mine naturfortællinger i øjenhøjde er blevet vel modtaget og godt anmeldt, så det er nærliggende at udvide serien med nye fortællinger. I september tog jeg derfor til Christiansø for at samle inspiration til en bog om de dejlige øer, Christiansø, Frederiksø og den ubeboede Græsholm = Ertholmene. Kameraet kom på overarbejde og det gjorde den smukke færge Ertholm også, da den pløjede sig gennem årets første blæsevejr.

04-08-2019

Nu er det ganske vist: En ny lommeguide til Hallands Väderö har set dagens lys. Bogen er udgivet i en svensk og en dansk udgave. 

Den svenske udgave er blevet til i et givende samarbejde med Bengt Kollberg-Johnson og John Henrysson, der har ydet et uvurderligt stykke arbejde med henholdsvis oversættelse og granskning af sprog og fakta. Jeg kan ikke takke jer nok!

Hallands Väderö i fickformat og Hallands Väderö i lommeformat kan købes i Väderötrafikens billetsalg og i Caféen på øen. 

Bogen sælges til særpris á 129 SEK. Den kan naturligvis også købes som ebog.

07-06-2019

Selv om bloggen ligger lidt stille for tiden er der fuld gang i skriveværkstedet, hvor jeg i øjeblikket arbejder med en lommeguide til Hallands Väderö - på både dansk og svensk.

Takket være frivillige kræfter er vi godt på vej med en oversættelse af sommerens udgivelse.

Min kommende bog, Hallands Väderö i lommeformat bliver således til Hallands Vädero i fickformat.

Der er stadig et stykke vej igen, men vi forventer lancering i løbet af august. Både den svenske og danske udgave kommer til salg i Väderötrafikens biilletsalg samt i Caféen i Sandhamn på Hallands Väderö.