Blog om bøger, fugle og natur

04-08-2019

Nu er det ganske vist: En ny lommeguide til Hallands Väderö ser dagens lys den 15. august. Tre dage senere lander den i Väderötrafikens billetsalg, hvor du kan købe den med svensk eller dansk tekst. 

Den svenske udgave er blevet til i et givende samarbejde med Bengt Kollberg-Johnson og John Henrysson, der har ydet et uvurderligt stykke arbejde med henholdsvis oversættelse og granskning af sprog og fakta. Jeg kan ikke takke jer nok!

Fra mandag den 19. august kan du købe Hallands Väderö i fickformat og Hallands Väderö i lommeformat i Väderötrafikens billetsalg og i Caféen på øen.

Prisen er 139 SEK.

07-06-2019

Selv om bloggen ligger lidt stille for tiden er der fuld gang i skriveværkstedet, hvor jeg i øjeblikket arbejder med en lommeguide til Hallands Väderö - på både dansk og svensk.

Takket være frivillige kræfter er vi godt på vej med en oversættelse af sommerens udgivelse.

Min kommende bog, Hallands Väderö i lommeformat bliver således til Hallands Vädero i fickformat.

Der er stadig et stykke vej igen, men vi forventer lancering i løbet af august. Både den svenske og danske udgave kommer til salg i Väderötrafikens biilletsalg samt i Caféen i Sandhamn på Hallands Väderö.

 

27-05-2019

Den årlige forårstur med gode venner gik til Häradskär, hvor vi for andet år i træk lejede os ind i den gamle fyrmesterbolig. Selv om foråret lod vente på sig, viste klippeøen sig fra sin smukkeste side. Hvis du endnu ikke kender den flotte ø, kan du se og læse mere på www.haradskarsfyrplats.se.

Det er nemt at komme ud til skæret - man hyrer en taxibåd fra Fyrudden, der ligger ved Valdemarsvik. Så går det for fuld fart ud til de yderste skær - til fred og ro, et blomsterhav om foråret, en overvældende stjernehimmel efter Sankt Hans og en enestående gæstfrihed. 

25-04-2019

Som trofast Väderö-besøgende glæder jeg mig over Hallands Väderös nye hjemmeside, www.hallandsvadero.se.

Her er nyttige oplysninger om øen og ferie-boligerne ved Fyrpladsen. Man kan også vælge at tage et par overnatninger på øens gamle Skovvogtergård, som er indrettet til vandrerhjem. Gården er smukt beliggende i Kappelhamn på øens sydlige del.

Kender du ikke øen, anbefaler jeg dig at slå et smut forbi hjemmesiden og få lidt svensk ferie-inspiration - eller måske henlægge din næste bade- eller vandretur til den svenske klippeø, der ligger nord for Kullen.

Min bog HALLANDS VÄDERÖ - Naturfortællinger i øjenhøjde er god at have med. Bogen er på 244 sider, og er rigt illustreret. Vejl. pris er 235 kr. Du kan læse mere om bogen her samt læse den danske anmeldelse til biblioteksbrug - den såkaldte lektørudtalelse.

Den kan købes i din foretrukne netboghandel eller i Väderötrafikens billetsalg på Torekov Havn og i Caféen i Sandhamn på Hallands Väderö. Besøger du den gamle skovvogtergård (Skogvaktargården/Skogvaktarbostället) i Kappelhamn på Hallands Väderö kan du også købe bogen her, hvis der er personale til stede.

Bogen er naturligvis også udgivet som ebog. 

03-04-2019

Som læser er man ofte interesseret i, om der er nye titler på vej - og som forfatter kan man være lidt tilbageholdende med at løfte sløret, da tidsfrister er tilbøjelige til at rykke fremad i umærkelige bidder.

Sikkert og vist er det dog, at endnu en bog om Hallands Väderö er under udgivelse på både dansk og svensk. Den rammer bogmarkedet i løbet af sommeren 2019. Glæd dig en lille lommeguide med fortællinger om natur og historie, men også med en række udvalgte vandreruter på den dejlige ø.

I øjeblikket er 'Lillebogen' i hænderne på en svensk oversætter, der tager sig kærligt af mine danske fraser. Mens du venter kan du glæde dig over 'Hallands Väderö - Naturfortællinger i øjenhøjde', der kan købes i din netboghandel eller ved direkte salg hos Väderötrafiken på Torekov Havn ved Båstad.