Blog om bøger, fugle og natur

14-04-2021

Denne blog handler primært om natur, men som så meget andet er den blevet kapret af en pandemi - denne gang fortællingen om Den sorte død, der udkom et år efter Danmarks nedlukning.

Bogen har været forsinket, da trykkeriet er underlagt restriktioner, men nu er der hul igennem - både til de trykte bøger og ebøger. Bestil den hos din boghandler eller køb den direkte fra trykkeriet her.

Og skynd dig så ud i foråret med en god bog, der nok skal give stof til eftertanke: Under byldepesten var dødstallene langt værre. En ringe trøst for alle os, der har masser af læsetid i vores respektive corona-bobler 😉

09-03-2021

Allerede nu kan du bestille Den sorte død - Nedslag i pestens historie direkte fra trykkeriet.

Om en uges tid rammer den netbutikkerne - og min egen postkasse.

Den trykte udgave koster 179 kr.

Tag et smugkig og bestil den her.

Jeg håber, du kan blive inspireret af bagsideteksten, som du kan se til venstre...

 

 

28-01-2021

Posten kom med noget godt i dag - et prøvetryk af min kommende bog om Den sorte død; en lille handy sag på 188 sider.

Bogen udkommer i midten af marts. Den nøjagtige dato er lidt usikker, da trykkeriet har meget travlt og er underlagt visse Corona-restriktioner.

Tålmodighed er en dyd... Jeg skriver naturligvis her på bloggen, når den er klar til salg.

17-12-2020

Endnu før vi blev bombarderet med pandemiske bekymringer, skrev jeg på en bog om pesten. Arbejdstitlen var 'Den lille bog om pesten', men jeg erfarede snart at en grundig research i verdenshistoriens største epidemi, Den sorte død, bød på mange historier - og på historisk fakta i uhyggelig grad.

Juledagene er øremærket til en sidste korrektur. Går alt vel, forventer jeg en udgivelsesdato i midten af marts. Jeg melder naturligvis ud her på bloggen, når der er nyt i barselsprojektet...

Billedkommentar: 'Pesta i trappen' tilskrives den norske kunstner Theodor Kittelsen. Han skildrede pesten som en uhyggelig sagnkvinde, der gik fra hus til hus.

30-10-2020

Så gik turen til Christiansø dagen efter at Gudhjem havn måtte lukke i uge 42, de parkerede biler blev skubbet hid og did på P-pladsen ved havnen og de mest dumdristige stormfanatikere fik en kold overraskelse, da de blev skyllet langt hen ad kajen.

Selv ankom vi til Øen dagen derpå - med afgang for de mest modige fra Tejn. Heldigvis er vi søstærke. Den glæde var det ikke alle, der havde.

Men... Øen var fantastisk og heldigvis var endnu et blæsevejr under opsejling, så vi kunne nyde postbådens ankomst med 25,5 sekundmeter i ryggen ugen efter - denne gang med fast grund under fødderne.

Målet med rejsen var at samle nye oplevelser og ikke mindst billedmateriale til min kommende bog om Ertholmene. Tusindvis af bølgebilleder kom i hus; blandt andet dette smukke skud af Postbåden Peter, der er velbygget og bomstærk. Tak for turen - det var en oplevelse af de gode.