Blog om bøger, fugle og natur

26-09-2022

Jeg er netop hjemkommet fra Häradskär i Gryt Skærgård og kan varmt anbefale at opleve den smukke skærgårdsø. Vi du besøge øen i 2023 skal du booke allerede nu. 

Häradskär består af to øer, hvoraf den ene lægger grund til en lillebitte havn og en nedlagt lodsstation. På naboøen finder du fyret. Her kan du bo i fyrfolkenes lejligheder, hvis du booker i god tid. Dog skal du medbringe ALLE fødevarer, for her er ikke så meget som et ishus.

Transporten ud i yderskærgården foregår med Taxibåd fra Fyrudden, der ligger i nærheden af Valdemarsvik. Du sejler ca. 20 minutter for fuld skrue, inden du går i land i en lille naturhavn med både barsk og gudesmuk natur. Læs mere på øens hjemmeside: https://haradskarsfyrplats.se/

27-08-2022

De danske øer lokker - også udenfor sæsonen. På denne årstid byder Mandø på flotte horisonter og badevand, der stadig er uden pingviner. Så må jeg foreslå en køretur over havbunden ad Låningsvejen til Vadehavets Perle? Her kan du overnatte i shelter, hytte, telt eller leje et hus af de lokale, f.eks. via Mandø Brugs.

Mandø er kendt for sin begsorte nattehimmel. Det er hér du kan svømme hen under mælkevejen - eller svømme i havet, hvis du har mod på en travetur over den vældige sandbanke Koresand. Efter 3 kilometers ørkenvandring rammer du de salte bølger (hvis du ikke bare booker en traktortur forinden).

Har du mod på det, er det en stor oplevelse at se tidevandet komme ind. Men husk at have styr på tidevandstabellen, så du ikke ender med at svømme tilbage til Mandø.

Lokalviden om tidevandet kan Mandø Brugs og Camping også hjælpe med.

08-08-2022

Sommerlivet leves på Ertholmene. Det er nu, du kan gå uden for bastionerne uden at forstyrre ynglefuglene - og være heldig at opspore denne fine edderfugl på granitklipperne:

Oprindelig tegnet med kul af kunstneren Aage Gitz-Johansen, foreviget med hammer og mejsel af han søn, Jeppe Gitz-Johansen, ligeledes kunstner.

Fuglen? Ja, den finder du i klipperne neden for Bielkes Port. Så siger jeg ikke mere...

Som bekendt er rugende edderfugle rigtig gode til at camouflere sig i landskabet.

19-07-2022

Husk at du stadig kan finde mange af mine bøger på DBA eller Trendsales til spotpris. Alle bøger er nye fra trykkeriet og jeg signerer dem gerne.

Uanset hvor du handler, betaler du for forsendelse med DAO - 35 kr. til pakkeshop eller 40 kr. til din hjemadresse.

TRENDSALES: På Trendsales søges Jette Varmer eller den enkelte titel.

DEN BLÅ AVIS: På DBA er det nemmest at søge på titel.