07-03-2019

Ørnedrab på Lolland

Havørnen kaldes 'Den flyvende dør'. Den er et imponerende syn i vores natur, og er en vigtig brik, hvis naturen skal være i balance. Havørnen tager de svageste dyr i flokken, ikke mindst når det gælder vores andefugle, hvor kun de stærkeste overlever vinteren.

Teksten er klar: Når ørne yngler i Danmark, bakker vi op om at give fuglene ro. Vil man følge med i kæmpernes familieliv, kan det ske via webkamera. Det har flere hundretusinder gjort gennem de seneste år. Men ikke alle billiger havørnens tilstedeværelse i den danske natur. Hunnen i TV-parret er fundet dræbt i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog på Lolland. Ikke af sygdom, men som følge af en syg handling fra et sygt menneske.

Vi må håbe, at familiemedlemmer og lokale jægere holder op med at dække over hinanden og får ryddet op i brodne kar, der finder tilfredsstillelse i at nedskyde en ørn.

Den dræbte hun nåede at opfostre 13 havørne, men kunne være nået langt videre, da havørne danner par for livet. Den tilbageblevne han indleder nu yngleforsøg med en ny hun. Vi håber, hun undgår samme skæbne. Og at Politiet efterforsker nedskydningen med samme prioritet, som er lagt for dagen, når det gælder ulvedrab.