Blog om bøger, fugle og natur

14-12-2021

Min seneste udgivelse om Den sorte død blev påbegyndt længe før de første nedlukninger. For hver dag bliver den stadig mere aktuel, når man tænker på den usynlige bølge af Omikron-smitte, der spreder sig.

Covid-19 får forhåbentlig aldrig pestens potentiale, men vores reaktionsmønstre er på mange måder de samme. Det siges, at man ikke må blive så bange for at dø, at man forsømmer at leve. Det er værd at huske på i denne tid, hvor mange af os lever med skyklapper på.

Dengang som nu var der kun én vej frem - hvis man ser bort fra vaccinerne: At begrænse mobiliteten i samfundet, isolere de smittede og holde sig for øje, at alle er sig selv nærmest, når pandemien venter som en usynlig trussel uden for døren.

Historien om Den sorte død minder mig om, hvor langt den moderne lægevidenskab er nået. Det gik for alvor fremad, da man smed tro og overtro ud med badevandet. Se, dét var da et fremskridt!

24-10-2021

Eefteråret inviterer til bøger og brændeovn. En ny bog om Ertholmene er i støbeskeen, så weekenden har stået på det helt store faktatjek. 

Ertholmene, det vil sige Christiansø, Frederiksø og Græsholmen har en spændende natur - og en lige så spændende historie. Af samme grund kommer den kommende bog til at rumme alt fra personlige betragtninger, naturbeskrivelser og fortællinger fra en tid, hvor Christiansø var vores yderste forpost mod øst - bevæbnet til tænderne.

Jeg har skrevet, researchet og været på ø-rejse i flere år. Det har været en fornøjelse hver gang. Ertholmene - Naturfortællinger i øjenhøjde udkommer i foråret 2023.

25-08-2021

Sommerens sidste ferieuge blev spenderet på Hallands Väderö, hvor jeg var så heldig at bo i en af de gamle fyrboliger. Vejret var typist nordisk med glitrende sol over havet, kulsorte haglbyger og kuling. Men også dage med drivende skyer, nysgerrige sæler langs kysten, melodiske spovekald over klippekysten og en overdådighed af brombær i skovbrynene.

Den gamle trækutter NANNY sejler sæsonen ud for Väderötrafiken - også hvis du bare vil af sted på en éndagstur. Jeg har udgivet to bøger om den dejlige ø:

Billedet er taget en blæsende dag i august ved Pärlhamn.

10-07-2021

OVER SØ OG LAND er et godt valg, hvis du vil læse en nærværende rejsebeskrivelse med vand under kølen. Bogen beskriver glæden ved at sejle i svenske skærgård med hjemrejse via Göta Kanal. Den er samtidig en beretning om glæden og udfordringerne ved at rejse med et mindre barn.

DEN SORTE DØD - NEDSLAG I PESTENS HISTORIE er et lige så oplagt valg, når mørke skyer trækker op over Europa - som de gjorde det under den sorte død i Middelalderen.

SOLGUDENS REJSE vil interessere dig, der vil kende den VIRKELIGE historie om KON-TIKI ekspeditionen. Bogen er skrevet for børn, men kan med fordel læses højt for hele familien.

Alle tre bøger kan købes via din boghandler eller kan lånes på biblioteket eller eReolen. God sommer...

14-04-2021

Denne blog handler primært om natur, men som så meget andet er den blevet kapret af en pandemi - denne gang fortællingen om Den sorte død, der udkom et år efter Danmarks nedlukning.

Bestil den hos din boghandler eller køb den direkte fra trykkeriet her.