Blog om bøger, fugle og natur

07-03-2019

Havørnen kaldes 'Den flyvende dør'. Den er et imponerende syn i vores natur, og er en vigtig brik, hvis naturen skal være i balance. Havørnen tager de svageste dyr i flokken, ikke mindst når det gælder vores andefugle, hvor kun de stærkeste overlever vinteren.

Teksten er klar: Når ørne yngler i Danmark, bakker vi op om at give fuglene ro. Vil man følge med i kæmpernes familieliv, kan det ske via webkamera. Det har flere hundretusinder gjort gennem de seneste år. Men ikke alle billiger havørnens tilstedeværelse i den danske natur. Hunnen i TV-parret er fundet dræbt i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog på Lolland. Ikke af sygdom, men som følge af en syg handling fra et sygt menneske.

Vi må håbe, at familiemedlemmer og lokale jægere holder op med at dække over hinanden og får ryddet op i brodne kar, der finder tilfredsstillelse i at nedskyde en ørn.

Den dræbte hun nåede at opfostre 13 havørne, men kunne være nået langt videre, da havørne danner par for livet. Den tilbageblevne han indleder nu yngleforsøg med en ny hun. Vi håber, hun undgår samme skæbne. Og at Politiet efterforsker nedskydningen med samme prioritet, som er lagt for dagen, når det gælder ulvedrab.

07-02-2019

Sommeren venter forude, selv om den synes langt. En af flere øferier er ved at falde i hak og byder på en uges afslapning ved Stora Hammarsjön. Billedet er fra Öastugan - en enkelt indrettet hytte på en ø i en sø.

Savner du kulsorte nætter og egen båd med bådebro, og har du mod på at nyde dit eget selskab, kan den lille ø varmt anbefales. Som lejer bor du helt alene på øen, der kan gås rundt på få minutter.

Du lejer den svenske perle via airbnb: https://www.airbnb.se/rooms/21481413?location=Hultsfred&adults=2&children=2&guests=1

 

 

09-12-2018

At modtage en signeret bog er noget helt specielt. Nu har du mulighed for at bestille et signeret eksemplar af en del af mine bøger. Prisen er inkl. forsendelse til Danmark:

FUGLEPERSPEKTIV: Normalpris 260 kr. Udsalgspris 230 kr. inkl. forsendelse.

HALLANDS VÄDERÖ: Normalpris 230 kr. Udsalgspris 195 kr. inkl. forsendelse (få eksemplarer tilbage)

BALLADEN I HAPARANDA - et halvt år i Østersøen og Den Botniske Bugt (Nyeste udgave fra Forlaget Frydenlund): Normalpris 299 kr. Udsalgspris 195 kr. inkl. forsendelse.

OVER SØ OG LAND - fra Østersøen til Göta Kanal. Udsolgt fra forlaget Vadis. Udsalgspris 195 kr. inkl. forsendelse (få eksemplarer tilbage).

ELSKEDE PETER - Anne Franks liv og død. Udsolgt fra forlaget Vadis. Udsalgspris 95 kr. inkl. forsendelse.

KANELREJSEN: Udsolgt fra forlaget Klematis. Udsalgspris 95 kr. inkl. forsendelse. 

TUSMØRKETRÆET. Udsolgt fra forlaget Vadis. Få eksemplarer tilbage. Udsalgspris 50 kr.

Send mig en mail, hvis du er interesseret. Skriv også, hvem bogen skal signeres til. Så mailer jeg tilbage og sender bogen, så snart jeg har modtaget kontaktoplysninger og betaling på MobilePay.

Er du interesseret i andre af mine bøger, er du altid velkommen til at kontakte mig. Har jeg den ønskede titel på lager, kan jeg som regel finde en favorabel pris - med eller uden forsendelse.

10-11-2018

Der er langt fra sommerens badeliv i Sandhamn til efterårets blæsevejr. Vil du have Hallands Väderö for dig selv, kræver det aftale med taxibåd i vintermånederne. Det er alle anstrengelserne værd!

10-11-2018

Så gik turen til Hallands Väderö endnu engang. Boligen ved Fyrpladsen stod klar, men vejrguderne viste tænder, og den trofaste trawler Nanny indstillede sejladsen. Heldigvis gik det nemmere at fortøje den noget mindre taxibåd, så det blev en flot uge med strid blæst, vindstille åndehuller og - ikke mindst - oplevelsen af at være ganske alene på den smukke ø. Billedet er fra de flotte strandenge ved Stora Tånge, hvor man kun har adgang uden for fuglenes yngletid.

Turen var på mange måder et arbejdsophold, for i bagagen lå manuskript til min nye mini-ø-guide, der udkommer i foråret 2019. Man kan sige, at jeg har læst korrektur med fødderne: Alle de beskrevne stier blev gået igennem og tjekket for alt det, man nemt kan overse, når man foretager en ø-vandring ved skrivebordet derhjemme.

Selv om Väderötrafikens billetsalg er lukket for sæsonen, kan du naturligvis stadig købe min Väderöbog som både papirbog og ebog. Bogen hedder 'Hallands Väderö - Naturfortællinger i øjenhøjde'.