Blog om bøger, fugle og natur

06-11-2019

En kommende bog om Christiansø begynder så småt at tage form. Bogen passer fint ind i serien 'Naturfortællinger i øjenhøjde', selv om en række historiske fortællinger også står i kø for at blive fortalt. Forhåbentlig bliver der plads til begge dele. Billedet er fra september, hvor jeg gik på jagt efter kunstneren Aage Gitz-Johansens edderfugl, som gemmer sig på Christiansø, indhugget i klipperne af hans søn, Jeppe Gitz-Johansen. 

08-10-2019

Mine naturfortællinger i øjenhøjde er blevet vel modtaget og godt anmeldt, så det er nærliggende at udvide serien med nye fortællinger. I september tog jeg derfor til Christiansø for at samle inspiration til en bog om de dejlige øer, Christiansø, Frederiksø og den ubeboede Græsholm = Ertholmene. Kameraet kom på overarbejde og det gjorde den smukke færge Ertholm også, da den pløjede sig gennem årets første blæsevejr.

04-08-2019

Nu er det ganske vist: En ny lommeguide til Hallands Väderö har set dagens lys. Bogen er udgivet i en svensk og en dansk udgave. 

Den svenske udgave er blevet til i et givende samarbejde med Bengt Kollberg-Johnson og John Henrysson, der har ydet et uvurderligt stykke arbejde med henholdsvis oversættelse og granskning af sprog og fakta. Jeg kan ikke takke jer nok!

Hallands Väderö i fickformat og Hallands Väderö i lommeformat kan købes i Väderötrafikens billetsalg og i Caféen på øen. 

Bogen sælges til særpris á 129 SEK. Den kan naturligvis også købes som ebog.

07-06-2019

Selv om bloggen ligger lidt stille for tiden er der fuld gang i skriveværkstedet, hvor jeg i øjeblikket arbejder med en lommeguide til Hallands Väderö - på både dansk og svensk.

Takket være frivillige kræfter er vi godt på vej med en oversættelse af sommerens udgivelse.

Min kommende bog, Hallands Väderö i lommeformat bliver således til Hallands Vädero i fickformat.

Der er stadig et stykke vej igen, men vi forventer lancering i løbet af august. Både den svenske og danske udgave kommer til salg i Väderötrafikens biilletsalg samt i Caféen i Sandhamn på Hallands Väderö.

 

27-05-2019

Den årlige forårstur med gode venner gik til Häradskär, hvor vi for andet år i træk lejede os ind i den gamle fyrmesterbolig. Selv om foråret lod vente på sig, viste klippeøen sig fra sin smukkeste side. Hvis du endnu ikke kender den flotte ø, kan du se og læse mere på www.haradskarsfyrplats.se.

Det er nemt at komme ud til skæret - man hyrer en taxibåd fra Fyrudden, der ligger ved Valdemarsvik. Så går det for fuld fart ud til de yderste skær - til fred og ro, et blomsterhav om foråret, en overvældende stjernehimmel efter Sankt Hans og en enestående gæstfrihed.