Blog om bøger, fugle og natur

19-09-2018

Sæsonen lakker mod enden på Hallands Väderö. Det er nu, du kan have øen 'for dig selv' - næsten. Vil du opleve den svenske ø i efterårsfarver, er det ved at være sidste udkald. Turbåden Nanny sejler oktober med. Du kan stadig købe min bog 'Hallands Väderö - Naturfortællinger i øjenhøjde' i Väderötrafikens billetsalg. Her kan du læse om efterårs- og vinteroplevelser på den spændende ø. Husk altid at tjekke med skipperen på Nanny, hvis det blæser meget. Der kan være aflysninger, da Hallands Väderö ikke har nogen havn, men lægger til direkte i Sandhamns-vigen. Det er i øvrigt udenfor sæsonen, at sælerne trækker helt ind i Sandhamn, når det blæser fra vest. Husk kikkert!

26-08-2018

"Hvad laver I dog ude på de små øer," spørger vennerne. Svaret er "så lidt som muligt". Det er dog ikke helt rigtigt, for dette års sommerferie var også en researchrejse, da tredje bind i serien 'Nordiske Naturfortællinger' allerede er i støbeskeen.

Glæd dig til en række fortællinger fra Stora Karlsö, der ligger ud for Gotland. Billedet er taget ved den lille strandhytte, hvor jeg har boet ad flere omgange - således også i august - med fri udsigt til Østersøen. Dette bliver dog ikke den sidste researchrejse, inden bogen er færdig. Forrige års sommerbesøg på den særprægede kalkstens-ø er i øvrigt nævnt i min nye bog, Fugleperspektiv. Så har du lyst til et smugkig, kan du begynde hér.

Sommeren var varm herude i Østersøen - indtil sensommerens første tordenvejr var gledet forbi de høje kalkstensklinter. Vores røde hytte lå badet i lys. Guldet fandt vi dog kun i form af fosteninger på stranden!

25-08-2018

Som forfatter er det altid lidt af en gyser at sende sit bog-barn ud i verden. Som alle andre venter også jeg spændt på, om jeg bliver tildelt de såkaldte 'Lektørudtalelser' - det er de anmeldelser, som bibliotekerne lægger til grund for deres indkøb. Det er ingen selvfølge at få en lektørudtalelse, så selve udtalelsen er en anerkendelse i sig selv.

Både 'Fugleperspektiv' og 'Hallands Väderö' har fået flotte anmeldelser. Her et par uddrag:

FUGLEPERSPEKTIV: "Læsningen kan være interessant i sig selv, men også vække læsernes nysgerrighed og skærpe iagttagelsesevnen, til brug når han/hun selv begiver sig ud i naturen. Illustreret med farvefotos taget af forfatteren og to andre naturfotografer. Teksterne skrider roligt frem med mange detaljer. Billederne bringer interessante og livfulde situationer fra fuglenes liv." 

HALLANDS VÄDERÖ: "Elsker du naturen, specielt de svenske småøer?? Så bør du kigge nærmere på denne bog. Læs om Hallands Väderö (der ligger mellem Halmstad og Helsingborg og så lige lidt mod vest) og om øens mange fortællinger og sagn. Jeg elsker Sverige og specielt de svenske småøer hvor jeg gerne bruger mindst en uge om året. Derfor kan jeg nikke genkendende til mange af forholdene der beskrives i denne bog. Bogen er med sine 244 sider en sand lise for sjælen, læs den og kom ned i gear, noget vi alle kan trænge til indimellem. Beskrivelserne og fortællingerne er velskrevne og siderne flyver bare derudad."

Du kan se Lektørudtalelserne her: Naturfortællinger

 

19-07-2018

Der er grund til at fejre, at to nye bøger om dansk og svensk natur har set dagens lys inden for samme uge!

Første udgivelse er FUGLEPERSPEKTIV, der handler om natur, fugle og fuglefolk.

Sidste skud på stammen handler om Svenske HALLANDS VÄDERÖ. Kender du endnu ikke øen, har du en oplevelse til gode. Bogen er udkommet som paperback og ebog.

Huset på billedet er øens gamle lodsstue. Den hvide gavl er ikke til pynt, men fungerer som sømærke. I dag rummer huset det lille kultur- og naturmuseum, som kaldes Väderömuseet. Der er gratis adgang hele sommeren.

15-07-2018

Der blev sat et stort punktum i dag: Næste titel i serien 'Nordiske Naturfortællinger' sendt til trykkeriet.

Ligesom i 'FUGLEPERSPEKTIV' er Väderöbogen en personlig beretning om besøg på Hallands Väderö, der ligger lidt nord for Kullen i Kattegat. Med udgivelsen bliver Hallands Väderös spændende historie endelig fortalt på dansk. Læs om øens unikke natur - og om de lodser, fyrfolk og skovvogtere, der levede på øen i gamle dage. Øens mange folkesagn bliver naturligvis også genfortalt i denne bog.

Fra den 28. juli er det muligt at købe bogen i Väderötrafikens billetsalg og i Caféen i Sandhamn på Hallands Väderö. Den kan naturligvis også købes via din almindelige boghandel eller på internettet.

Bogen er på 244 sider. Den udkommer både som paperback og ebog.