Blog om bøger, fugle og natur

10-11-2018

Der er langt fra sommerens badeliv i Sandhamn til efterårets blæsevejr. Vil du have Hallands Väderö for dig selv, kræver det aftale med taxibåd i vintermånederne. Det er alle anstrengelserne værd!

10-11-2018

Så gik turen til Hallands Väderö endnu engang. Boligen ved Fyrpladsen stod klar, men vejrguderne viste tænder, og den trofaste trawler Nanny indstillede sejladsen. Heldigvis gik det nemmere at fortøje den noget mindre taxibåd, så det blev en flot uge med strid blæst, vindstille åndehuller og - ikke mindst - oplevelsen af at være ganske alene på den smukke ø. Billedet er fra de flotte strandenge ved Stora Tånge, hvor man kun har adgang uden for fuglenes yngletid.

Turen var på mange måder et arbejdsophold, for i bagagen lå manuskript til min nye mini-ø-guide, der udkommer i foråret 2019. Man kan sige, at jeg har læst korrektur med fødderne: Alle de beskrevne stier blev gået igennem og tjekket for alt det, man nemt kan overse, når man foretager en ø-vandring ved skrivebordet derhjemme.

Selv om Väderötrafikens billetsalg er lukket for sæsonen, kan du naturligvis stadig købe min Väderöbog som både papirbog og ebog. Bogen hedder 'Hallands Väderö - Naturfortællinger i øjenhøjde'.

06-10-2018

Du kan stadig nå at nyde Hallands Väderö i oktober. Og måske give en hånd med, når der udføres naturpleje på øen? Køerne er nysgerrige, når afbrændes enebær, og snuser sig gerne frem til nye, spændende (menneske)dufte. Snart sejler turbåden Nanny den (næsten) sidste tur i år, og køerne sejler med! Selv om de måske gerne ville, får de ikke lov at komme med på den traditionelle julevandring den 26. december. 

19-09-2018

Sæsonen lakker mod enden på Hallands Väderö. Det er nu, du kan have øen 'for dig selv' - næsten. Vil du opleve den svenske ø i efterårsfarver, er det ved at være sidste udkald. Turbåden Nanny sejler oktober med. Du kan stadig købe min bog 'Hallands Väderö - Naturfortællinger i øjenhøjde' i Väderötrafikens billetsalg. Her kan du læse om efterårs- og vinteroplevelser på den spændende ø. Husk altid at tjekke med skipperen på Nanny, hvis det blæser meget. Der kan være aflysninger, da Hallands Väderö ikke har nogen havn, men lægger til direkte i Sandhamns-vigen. Det er i øvrigt udenfor sæsonen, at sælerne trækker helt ind i Sandhamn, når det blæser fra vest. Husk kikkert!

26-08-2018

"Hvad laver I dog ude på de små øer," spørger vennerne. Svaret er "så lidt som muligt". Det er dog ikke helt rigtigt, for dette års sommerferie var også en researchrejse, da tredje bind i serien 'Nordiske Naturfortællinger' allerede er i støbeskeen.

Glæd dig til en række fortællinger fra Stora Karlsö, der ligger ud for Gotland. Billedet er taget ved den lille strandhytte, hvor jeg har boet ad flere omgange - således også i august - med fri udsigt til Østersøen. Dette bliver dog ikke den sidste researchrejse, inden bogen er færdig. Forrige års sommerbesøg på den særprægede kalkstens-ø er i øvrigt nævnt i min nye bog, Fugleperspektiv. Så har du lyst til et smugkig, kan du begynde hér.

Sommeren var varm herude i Østersøen - indtil sensommerens første tordenvejr var gledet forbi de høje kalkstensklinter. Vores røde hytte lå badet i lys. Guldet fandt vi dog kun i form af fosteninger på stranden!