Blog om bøger, fugle og natur

25-04-2019

Som trofast Väderö-besøgende glæder jeg mig over Hallands Väderös nye hjemmeside, www.hallandsvadero.se.

Her er nyttige oplysninger om øen og ferie-boligerne ved Fyrpladsen. Man kan også vælge at tage et par overnatninger på øens gamle Skovvogtergård, som er indrettet til vandrerhjem. Gården er smukt beliggende i Kappelhamn på øens sydlige del.

Kender du ikke øen, anbefaler jeg dig at slå et smut forbi hjemmesiden og få lidt svensk ferie-inspiration - eller måske henlægge din næste bade- eller vandretur til den svenske klippeø, der ligger nord for Kullen.

Min bog HALLANDS VÄDERÖ - Naturfortællinger i øjenhøjde er god at have med. Bogen er på 244 sider, og er rigt illustreret. Vejl. pris er 235 kr. Du kan læse mere om bogen her samt læse den danske anmeldelse til biblioteksbrug - den såkaldte lektørudtalelse.

Den kan købes i din foretrukne netboghandel eller i Väderötrafikens billetsalg på Torekov Havn og i Caféen i Sandhamn på Hallands Väderö. Besøger du den gamle skovvogtergård (Skogvaktargården/Skogvaktarbostället) i Kappelhamn på Hallands Väderö kan du også købe bogen her, hvis der er personale til stede.

Bogen er naturligvis også udgivet som ebog. 

03-04-2019

Som læser er man ofte interesseret i, om der er nye titler på vej - og som forfatter kan man være lidt tilbageholdende med at løfte sløret, da tidsfrister er tilbøjelige til at rykke fremad i umærkelige bidder.

Sikkert og vist er det dog, at endnu en bog om Hallands Väderö er under udgivelse på både dansk og svensk. Den rammer bogmarkedet i løbet af sommeren 2019. Glæd dig en lille lommeguide med fortællinger om natur og historie, men også med en række udvalgte vandreruter på den dejlige ø.

I øjeblikket er 'Lillebogen' i hænderne på en svensk oversætter, der tager sig kærligt af mine danske fraser. Mens du venter kan du glæde dig over 'Hallands Väderö - Naturfortællinger i øjenhøjde', der kan købes i din netboghandel eller ved direkte salg hos Väderötrafiken på Torekov Havn ved Båstad.

 

 

07-03-2019

Havørnen kaldes 'Den flyvende dør'. Den er et imponerende syn i vores natur, og er en vigtig brik, hvis naturen skal være i balance. Havørnen tager de svageste dyr i flokken, ikke mindst når det gælder vores andefugle, hvor kun de stærkeste overlever vinteren.

Teksten er klar: Når ørne yngler i Danmark, bakker vi op om at give fuglene ro. Vil man følge med i kæmpernes familieliv, kan det ske via webkamera. Det har flere hundretusinder gjort gennem de seneste år. Men ikke alle billiger havørnens tilstedeværelse i den danske natur. Hunnen i TV-parret er fundet dræbt i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog på Lolland. Ikke af sygdom, men som følge af en syg handling fra et sygt menneske.

Vi må håbe, at familiemedlemmer og lokale jægere holder op med at dække over hinanden og får ryddet op i brodne kar, der finder tilfredsstillelse i at nedskyde en ørn.

Den dræbte hun nåede at opfostre 13 havørne, men kunne være nået langt videre, da havørne danner par for livet. Den tilbageblevne han indleder nu yngleforsøg med en ny hun. Vi håber, hun undgår samme skæbne. Og at Politiet efterforsker nedskydningen med samme prioritet, som er lagt for dagen, når det gælder ulvedrab.

07-02-2019

Sommeren venter forude, selv om den synes langt. En af flere øferier er ved at falde i hak og byder på en uges afslapning ved Stora Hammarsjön. Billedet er fra Öastugan - en enkelt indrettet hytte på en ø i en sø.

Savner du kulsorte nætter og egen båd med bådebro, og har du mod på at nyde dit eget selskab, kan den lille ø varmt anbefales. Som lejer bor du helt alene på øen, der kan gås rundt på få minutter.

Du lejer den svenske perle via airbnb: https://www.airbnb.se/rooms/21481413?location=Hultsfred&adults=2&children=2&guests=1

 

 

09-12-2018

At modtage en signeret bog er noget helt specielt. Nu har du mulighed for at bestille et signeret eksemplar af en del af mine bøger. Prisen er inkl. forsendelse til Danmark:

FUGLEPERSPEKTIV: Normalpris 260 kr. Udsalgspris 230 kr. inkl. forsendelse.

HALLANDS VÄDERÖ: Normalpris 230 kr. Udsalgspris 195 kr. inkl. forsendelse (få eksemplarer tilbage)

BALLADEN I HAPARANDA - et halvt år i Østersøen og Den Botniske Bugt (Nyeste udgave fra Forlaget Frydenlund): Normalpris 299 kr. Udsalgspris 195 kr. inkl. forsendelse.

OVER SØ OG LAND - fra Østersøen til Göta Kanal. Udsolgt fra forlaget Vadis. Udsalgspris 195 kr. inkl. forsendelse (få eksemplarer tilbage).

ELSKEDE PETER - Anne Franks liv og død. Udsolgt fra forlaget Vadis. Udsalgspris 95 kr. inkl. forsendelse.

KANELREJSEN: Udsolgt fra forlaget Klematis. Udsalgspris 95 kr. inkl. forsendelse. 

TUSMØRKETRÆET. Udsolgt fra forlaget Vadis. Få eksemplarer tilbage. Udsalgspris 50 kr.

Send mig en mail, hvis du er interesseret. Skriv også, hvem bogen skal signeres til. Så mailer jeg tilbage og sender bogen, så snart jeg har modtaget kontaktoplysninger og betaling på MobilePay.

Er du interesseret i andre af mine bøger, er du altid velkommen til at kontakte mig. Har jeg den ønskede titel på lager, kan jeg som regel finde en favorabel pris - med eller uden forsendelse.